Kövess minket Facebookon is!

 
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek, aktualitások

Godzsák Melinda műhelyvitájára 2017. június 19-én 800 órai kezdettel kerül sor a Fémtani, Képlékenyalakítási és Nanotechnológiai Intézet Káldor Mihály előadóteremében (B/1. épület Fsz. 8.).

Tézisfüzet

Értekezés

Meghívó

 

Szabó Gábor műhelyvitájára 2015. december 10-én 1100 órai kezdettel kerül sor a Fémtani, Képlékenyalakítási és Nanotechnológiai Intézet Káldor Mihály előadóteremében (B/1. épület Fsz. 8.).

Értekezés

Meghívó

 

Mikó Tamás műhelyvitájára 2015. december 10-én 1000 órai kezdettel kerül sor a Fémtani, Képlékenyalakítási és Nanotechnológiai Intézet Káldor Mihály előadóteremében (B/1. épület Fsz. 8.).

Értekezés

Meghívó

 

Gyöngyösi Szilvia műhelyvitájára 2015. december 1-én 1100 órai kezdettel kerül sor a Fémtani, Képlékenyalakítási és Nanotechnológiai Intézet Káldor Mihály előadóteremében (B/1. épület Fsz. 8.).

Értekezés

Meghívó

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (3. rész)

Budapest, 2015. augusztus 19., szerda (OS) - Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Balog Zoltán

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesül:
[...]
Dr. GÁCSI ZOLTÁN, az MTA doktora, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának intézetigazgatója, egyetemi tanár
[...]
Gácsi professzor úr több, mint négy évtizede dolgozik egyetemünkön, ma a Miskolci Egyetem egyik meghatározó professzora. Vezetőként végzett lelkiismeretes, következetes, önzetlen és fáradhatatlanul végzett munkájával kivívta szűkebb környezete mellett az egyetemi vezetők és a társkarok vezetőinek nagyrabecsülését is. Higgadt kompromisszum kereső és főleg megtaláló képessége már-már legendás. Gácsi professzor úr oktatóként, kutatóként, mentorként és emberként is az egyetem legkiválóbbjai közé tartozik.
 
Ezúton is gratulálok Gácsi professzor úrnak az elismeréshez és közelgő kerek születésnapja (*) alkalmából is kívánok jó egészséget sok erőt és mindannyiunk érdekében remélem, hogy még nagyon sokáig számíthatunk munkájára, egyetem iránti elkötelezettségére, tanácsaira.
 
Jó Szerencsét!
 
Palotás Árpád Bence
dékán
 
(*) Zoli az Anyaginformatikai ágazat létrehozásában és vezetésében kulcsszerepet játszott, képelemzés elismert szaktekintélye, a vezetésével készült szakkönyv alapján számos helyen oktatnak. Ez indokolja, hogy korát a számítástechnikában általánosan használt bináris számrendszerben tartsuk nyilván. E hónap utolsó napján lesz pont a 10000002-dik születésnapja.
 
 

Kedves Kollégák! 

 

Örömmel számolunk be róla, hogy a CALPHAD című nemzetközi, impaktfaktoros folyóiratban 2014 év során publikált szakcikkek közül Kaptay professzor - intézetünk egyetemi tanára - eredményeit ismertető írás nyerte el a legjobb szakcikk díjat. 

 
   2014. november 8-án, szombaton este 18.00 órakor a Miskolci Nemzeti Színházban került sor a megyei Príma díjak átadására. Magyar tudomány kategóriában a rangos kitüntetést Prof. Dr. Gácsi Zoltán professzor, intézetünk vezetője kapta. Gratulálunk Gácsi Zoltán Professzor Úrnak!
    A megyei Prima díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket. Az évenként odaítélt megyei Prima díjat mind a tizenkilenc megyében, megyénként hárman nyerhetik el.
 

Az intézetünk szakmai kirándulást szervez a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti gyárába 2014. április 23-24-én. Hallgatóinktól 5200 Ft szállásdíj hozzájárulást kérünk. A szakmai kirándulást Dr. Veres Zsolt koordinálja.

 

Gratulálunk Cora Ildikó kollégánknak aki a tegnapi napon  100%-os értékeléssel Budapesten megvédte PhD címét. 2014.04.2.

 

MTI: Budapest, 2014. március 15. – Széchenyi-díjak – Roósz András: a legnagyobb siker, hogy átadhatom tudásomat fiataloknak!

Roósz András az MTI-nek elmondta:. Óriási öröm számomra a díj, mert egy élet munkáját ismeri el; nemcsak az enyémet, hanem a környezetemét is, hiszen az oktatáshoz, a kutatáshoz partnerek kellenek, akik lehetővé tették az eredményeket.

Gratulálunk!

1990. évi XII. törvény a Kossuth-díjról és a Széchenyi-díjról 1. § Kossuth-díj vagy Széchenyi-díj (a továbbiakban együtt: Díj) adományozható annak, aki a tudományok, a műszaki alkotások, a kutatás, a műszaki fejlesztés, a kulturális és művészeti alkotások, a gyógyítás, az oktatás-nevelés terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű, nemzetközileg is elismert eredményt ért el.

 

2014. február 1-től az intézetben megkezdte PhD tanulmányait Filep Ádám. Kutatási témája: A lézersugaras edzés sajátosságai a hagyományos edzés tükrében. témavezetői: Dr. Mertinger Valéria, egyetemi tanár, Fémtani, Képlékenyalakítási és Nanotechnológiai Intézet és Dr. Buza Gábor, kutató professzor, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., Lézertechnológia Osztály.

 

Egy éve 2013. január 24-én alakult, és azóta él és virul a Műszaki Anyagtudományi Kar oktatói női-férfi focicsapata, melynek döntő többségét intézetünk dolgozói adják. 

 

2013. november 21-én került megrendezésre karunkon a Tudományos Diákköri konferencia. Az intézet berkein belül készült első helyezett dolgozatok:

Helyezés Szerző Cím Konzulens
 1. Filep Ádám Lézeres felületi edzés okozta maradó feszültség vizsgálata C45 acélon Dr. Benke Márton
 1. Somlyai Sipos László   Dr. Baumli Péter, Dr Kaptay György
 1. Tatárka Eszter   Dr. Mende Tamás

 

 

Cseh Dávid doktorandusz hallgatónk 2013 november 18-án a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében vehette át kimagasló tudományos tevékenységéért az egyetemistáknak adható legmagasabb elismerést a Pro Scientia Aranyérmet. Ugyanezen az ünnepségen vehette át a Mestertanár Aranyérmet a magyar felsőoktatás műhelyeiben folyó diáktudományos tevékenységet támogató, színvonalas és eredményes munkájáért Dr. Mertinger Valéria az intézet egyetemi tanára. A díjakat Dr. Szendrő Péter az OTDT elnöke és Dr. Pálinkás József az MTA elnöke adta át. 
 

 

2013. szeptember elsejétől intézetünkben megkezdte PhD tanulmányait: 

 Hallgató  Témavezető
 Cseh Dávid (nappali)  Dr. Mertinger Valéria
 Nagy Orsolya (nappali)  Dr. Baumli Péter, Dr. Kaptay György
 Nagy Csaba (nappali)  Dr. Roósz András
 Dugár Zsolt (levelező)  Dr. Barkóczy Péter, Dr. Belina Károly
 Bortnyik Kornél (nappali)  Dr. Barkóczy Péter
 Godzsák Melinda (nappali)  Dr. Roósz András
 Dezső András (nappali)  Dr. Baumli Péter

 

 

Keresés

Külső linkek

MAK logó

Órarendek, konzultációk

Nappali tagozat

Levelező tagozat

Laboratórium foglalási rendszerGaléria